älä osta mitään päivä on taas tänään,marraskuun viimeisenä perjantaina,Luonto-Liiton järjestämä päivä kannustaa viettämään yhden päivän ilman ostoksia ja pohtimaan samalla omia kulutustottumuksiaan.(kopioitu http://www.alaosta.fi/:n sivuilta)

Jokaisella ostamallamme esineellä, elintarvikkeella ja tuotteella on tausta: joku on valmistanut tuotteen, ehkä viljellyt raaka-aineet, tuote on päätynyt kauppaan pitkän tien kautta ja todennäköisesti jatkaa elämäänsä kaatopaikalla tai kierrätyksessä vielä senkin jälkeen, kun me olemme luopuneet sen käytöstä.

Kuluttajina olemme myös jatkuvasti alttiina mainonnalle - huomasimme sitä tai emme. Mainokset luovat meille keinotekoisia tarpeita ja saavat meidät uskomaan, että jotain puuttuu. Elämä vaatii jatkuvaa materiaalitäydennystä, jotta kykenisimme olemaan onnellisia ja tyytyväisiä.

Planeettamme rajat alkavat kuitenkin tulla vastaan, joten asenteiden on muututtava. Vihreät arvot valtaavat paitsi tiedostavien kuluttajien mieliä, myös mainosmaailmaa, joka pyrkiikin vastaamaan tarpeeseemme olla yhä ekologisempia ja eettisempiä. Onko paisuvan vihermainonnan takana kuitenkaan aidosti vihreitä arvoja, vai ainoastaan uusi keino vedota kulutushaluihimme? Aitoa ekologisuutta on jättää ostamatta.

(kopioitu http://www.alaosta.fi/?sivu=kampanja:n sivulta)

mietiskelin:

:onko tälläinen päivä tärkeä mielestäni ?

: Ei, jos pitää ostaaa jotain niin sitten pitää, oisi parempi jos oisi "älä osta mitään turhaa"päivä.

tämän päivän järjestäjät? ovatko he muka ostamatta mitään kun kerta tossa lukee :aitoa ekologisuutta on jättää ostamatta

aika turhanoloinen kampanja,rahanhaaskausta ja einesaamitään aikaseks tolla mun mielestä, En sit tiiä mitä muut ajattelee

25.11.2011